Ciorba de primavara cu stevie si dovlecel
Ciorba
de primavara cu stevie si dovlecel
Ingrediente:
ü 3-4 legaturi de stevie
ü 1 dovlecel mediu
ü 1 ceapa
ü 1 morcov
ü 1 legatura marar
ü 1 legatura patrunjel
ü 2-3 frunze leustean
ü 1-2 rosii decojite
ü 1-2 oua
ü 10-15 grame orez
ü Zeama de lamaie
ü Sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Stevia se
spala bine, apoi se opareste in apa fiarta, in care am adaugat in prealabil o lingurita de sare.
Ceapa si
morcovul se taie cubulete si se pun la fiert in aproximativ 4l de apa, peste
care se adauga stevia, atunci cand apa incepe sa dea in clocot.
Dupa 10 min
de fierbere, se adauga dovlecelul taiat felii si orezul.
Adaugam mai
apoi, rosiile date pe razatoare, zeama de lamaie, sare dupa gust..
La sfarsit,
cand dovlecelul este inca intreg, se adauga oul batut sau intreg, se opreste
focul si completam ciorba cu patrunjel si marar…
Este o
ciorba minunata pentru zilele de primavera, atat datorita gustului deosebit cat
si aportului de vitamine si fier.
Va urez
pofta buna!
aproximativ 30 min (complexitate redusa)
Comentarii
Trimiteți un comentariu