Varza calita cu muschiulet afumat
Varza calita cu muschiulet afumat
Ingrediente:
ü 500 gr carne muchiulet de porc
ü 2-3 fire ceapa verde sau 1 ceapa medie
ü 500 gr varza proaspata
ü 200 ml sos rosii
ü 1 legatura marar
ü 1 legatura marar
ü 1-2 foi dafin
ü 1 ardei mediu
ü 1-2 linguri ulei
ü 1 lamaie
ü 1 ardei mediu
ü 1-2 linguri ulei
ü 1 lamaie
ü sare, piper boabe dupa gust
Mod de preparare:
Separat pregatim varza, care se taie marunt (putin mai mare decat pentru salata) se freaca cu sare si putina sare de lamaie sau zeama de lamaie.
Ardeiul se toaca cubulete si se adauga peste carne atunci cand aceasta a fiert suficient.
Dupa 5 minute adaugam 200 ml apa si varza, atunci cand carnea este calita si se lasa in continuare la foc mediu.
Dupa aproximativ 10-15 minute adaugam sosul de rosii, boabele de piper, foile de dafin si mai lasam inca 10 minute, dupa care se baga la cuptor.
Se va scoate din cuptor atunci cand a scazut toata apa si atat varza cat si carnea sunt usor rumenite. Se adauga marar tocat si va arata ca in imaginea de mai jos :)
Timp de preparare : 50-60 min (complexitate medie)
Comentarii
Trimiteți un comentariu