Ciorba de primavara cu stevie si dovlecel



Ciorba de primavara cu stevie si dovlecel


Ingrediente: 


ü  3-4 legaturi de stevie
ü  1 dovlecel mediu
ü  1 ceapa
ü  1 morcov
ü  1 legatura marar
ü  1 legatura patrunjel
ü  2-3 frunze leustean
ü  1-2 rosii decojite
ü  1-2 oua
ü  10-15 grame orez
ü  Zeama de lamaie
ü  Sare, piper dupa gust


Mod de preparare:
Stevia se spala bine, apoi se opareste in apa fiarta, in care am adaugat in prealabil o lingurita de sare.
Ceapa si morcovul se taie cubulete si se pun la fiert in aproximativ 4l de apa, peste care se adauga stevia, atunci cand apa incepe sa dea in clocot.



Dupa 10 min de fierbere, se adauga dovlecelul taiat felii si orezul.
Adaugam mai apoi, rosiile date pe razatoare, zeama de lamaie, sare dupa gust..
La sfarsit, cand dovlecelul este inca intreg, se adauga oul batut sau intreg, se opreste focul si completam ciorba cu patrunjel si marar…



Este o ciorba minunata pentru zilele de primavera, atat datorita gustului deosebit cat si aportului de vitamine si fier.



Va urez pofta buna!

Timp de preparare: 
aproximativ 30 min (complexitate redusa) 












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curcan cu varza

Varza calita cu muschiulet afumat