Mazare cu pui


Mazare cu pui


Ingrediente: 


ü   500 gr mazare
ü  2-3 fire ceapa verde sau 1 ceapa medie
ü  3-4 pulpe inferioare pui
ü  200 ml  sos rosii
ü  1-2 linguri ulei
ü  1 legatura patrunjel
ü  sare, piper dupa gust


Mod de preparare:

Ceapa si morcovul se taie cubulete si se calesc 1-2 min in 1 lingura ulei .
Se adauga carnea de pui ( se pot folosi pulpe inferioare, pulpe superioare dezosate, piept de pui) 


Dupa 2-3 minute adaugam apa aproximativ 1l. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot,  punem sucul de rosii, mazarea, putin piper, sare...




Dupa inca 15-20 minute, cand apa a scazut considerabil, putem opri  focul si adaugam patrunjelul (de preferat sa nu fiarba pentru a-si pastra vitaminele)


Si este...gata! Putem servi cu o garnitura de salata de varza si marar sau ce avem in casa...


Timp de preparare:
30-35 min (complexitate redusa)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curcan cu varza

Varza calita cu muschiulet afumat