Prăjitura cu suc de portocale


Prăjitura cu suc de portocale


Ingrediente: 

Pentru  2 blaturi :
ü   5 oua
ü  5 linguri faina
ü  5 linguri ulei
ü  5 linguri apa calduta
ü  5 linguri zahar
ü  1/2 praf de copt

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenursuri , se presara un praf de sare, apoi se bat albusurile spuma, se adauga  zaharul si se incorporeaza pana se topeste.
Adaugam apoi pe rand apa, faina si praful de copt. 
Cele 5 linguri de ulei se amesteca cu galbenusurile ca la maioneza si se adauga si ele peste restul de compozitie. 
Se aseaza in tava si se baga la cuptor la 150 grade pentru 30 min.


Pentru  crema :
ü   1,5 l suc de portocale 
ü  3 pachete budinca de vanilie
ü  2 linguri faina sau amidon
ü  15 linguri zahar
ü  5 linguri zahar
ü  1 pliculet gelatina
ü 500 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Intr-un castron se dizolva cele 3 pachete de  budinca in 500 ml suc iar restul se amesteca cu cele 15 linguri de zahar.


Sucul si zaharul se pun pe foc si cand s-au incalzit adaugam  budinca topit.
Se ia se pe foc si se pune la racit. In acest timp amestecam gelatina cu putina apa calduta (3-4 linguri) si o adaugam peste restul compozitiei după ce s-a racit.


Se bate frisca spuma si jumatate din cantitate se amesteca cu budinca iar crema obtinuta se pune intre cele 2 blaturi.

Deasupra  celui de-al doilea blat punem restul de budinca si apoi restul de frisca.

Inainte de a aseza crema trebuie sa insiropam blaturile cu putin suc.
Apoi ornam prajitura cu fructe (portocale si kiwi) iar rezultatul va fi spectaculos.


Va urez pofta buna!!!



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curcan cu varza

Varza calita cu muschiulet afumat