Rulada
de muschiulet de porc cu legume
Ingrediente:
ü 2 bucati muschiulet de porc
ü 100 gr sunca/bacon
ü 2 oua
ü 7-8 ciuperci medii
ü condimente speciale pentru carne de porc, cimbru, piper macinat
ü 1 morcov
ü 1 legatura marar
ü 30 ml ulei masline
ü 1-2 gogosari murati
ü 1-2 castraveti murati
ü 50-100 ml vin alb
ü 50-100 ml vin alb
ü 4-5 masline
Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri
pe lung, apoi se calesc in putin ulei impreuna cu sunca taiata la fel.
Morcovul, gogosarii, maslinele si castravetii se
taie felii subtiri, iar mararul se toaca fin. Se unge carnea cu ulei, se
condimenteaza si se pun ouale in sir, morcovul, gogosarii, maslinele castravetii si mararul.
Se ruleaza carnea si se leaga cu o ata, se unge din nou cu putin ulei si se condimenteza. Se pune in tava uleiul, 2 pahare de apa, cimbru si piper si se adauga rulada.
Se da la
cuptor la foc mediu. Din cand in cand se stropeste rulada cu sosul in care
fierbe si in care s-a adaugat si vinul. Daca este nevoie se mai poate adauga pe parcurs apa.
Rulada este gata, cand carnea este frumos rumenita si prinde crusta.
Dupa ce se
scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se desprinde ata cu care a fost
legata (daca se va lega frumos, uniform, vor ramane semne de la ata si rulada
se va taia exact pe acele semne) apoi se taie felii.
Se poate servi cu garnitura de
piure de cartofi, salata verde ornata cu gogosar.Timp de preparare:
aproximativ 90 min (complexitate medie)
Pofta buna!
stas :D
RăspundețiȘtergere