Vinete pane


Vinete pane



Ingrediente: 


ü  2 vinete medii
ü  2 oua
ü  2-3 catei de usturoi
ü  3-4 linguri faina
ü  Sare, piper, cimbru ( cate 1 lingurita din fiecare)


Mod de preparare:

Vinetele se spala, se curata de coaja (optional) si se taie in felii rotunde de aproximativ 5 mm grosime, ca in imaginea de mai jos :) si se adauga sare peste fiecare dintre ele.
In timp ce sarea patrunde vinetele, pregatim o compozitie din oua, o lingurita de piper, una de cimbru si sare daca mai este cazul.
Se scurg vinete de apa in exces, se dau prin ou, apoi prin faina si se prajesc in ulei incins.
Separat, pregatim mujedei de usturoi pe care il servim alaturat sau peste vinete.
Dupa ce vinetele se prajesc este recomandat sa le asezam pe un prosop de hartie pentru a elimina uleiul in exces... 
Rezultatul final este extraordinar si  va arata cam asa...

Timp de preparare:
20 min (complexitate redusa)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curcan cu varza

Varza calita cu muschiulet afumat