Supa crema de linte


Supa crema de linte


Ingrediente: 


ü  250 gr linte verde
ü  1 morcov
ü  1-2 cepe verzi
ü  1 lamaie
ü  1-2 linguri ulei de masline
ü  4-5 catei de usturoi
ü  piper, sare, cimbru, boia dulce


Mod de preparare:


Se calesc ceapa, morcovul si 2-3 catei de usturoi, tocat feliute, aproximativ 3 minute.
Apoi se adauga  1l apa si cand aceasta da in clocot se adauga lintea si zeama de la jumatate de lamaie. Se lasa la foc mediu  20 minute.

Dupa cele 20 minute de fierbere, se adauga  zeama de lamaie ramasa, 2-5 frunze intregi de patrunjel, si putin leustean, impreuna cu 2 catei de usturoi intregi, se mai lasa 5 minute la fiert si apoi se scot. 
Se scurge apa si compozitia ramasa se transforma intr-o pasta cu ajutorul unui blender. 
Pasta obtinuta se pune  pe foc impreuna cu 300 ml apa, se adauga putin piper, cimbru, boia de ardei iute si dupa ce a dat in clocot se opreste focul.


Se va servi calda cu crutoane sau paine prajita :)
Este o supa minunata, plina de vitamine, fosfor si fier..


Timp de preparare : 40 min (complexitate medie)










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curcan cu varza

Varza calita cu muschiulet afumat