Supa crema de linte
Supa crema de linte
Ingrediente:
ü 250 gr linte verde
ü 1 morcov
ü 1-2 cepe verzi
ü 1 lamaie
ü 1-2 linguri ulei de masline
ü 1 lamaie
ü 1-2 linguri ulei de masline
ü 4-5 catei de usturoi
ü piper, sare, cimbru, boia dulce
Mod de preparare:
Se calesc ceapa, morcovul si 2-3 catei de usturoi, tocat feliute, aproximativ 3 minute.
Apoi se adauga 1l apa si cand aceasta da in clocot se adauga lintea si zeama de la jumatate de lamaie. Se lasa la foc mediu 20 minute.
Dupa cele 20 minute de fierbere, se adauga zeama de lamaie ramasa, 2-5 frunze intregi de patrunjel, si putin leustean, impreuna cu 2 catei de usturoi intregi, se mai lasa 5 minute la fiert si apoi se scot.
Se scurge apa si compozitia ramasa se transforma intr-o pasta cu ajutorul unui blender.
Pasta obtinuta se pune pe foc impreuna cu 300 ml apa, se adauga putin piper, cimbru, boia de ardei iute si dupa ce a dat in clocot se opreste focul.
Se va servi calda cu crutoane sau paine prajita :)
Este o supa minunata, plina de vitamine, fosfor si fier..
Timp de preparare : 40 min (complexitate medie)
Comentarii
Trimiteți un comentariu