Vita cu mazare


Vita cu mazare


Ingrediente: 


ü   500 gr mazare
ü  2-3 fire ceapa verde sau 1 ceapa medie
ü  500gr carne de vita (vrabioara)
ü  200 ml  sos rosii
ü  1-2 linguri ulei
ü  1 legatura patrunjel, marar
ü  sare, piper dupa gust


Mod de preparare:

Carnea de vita se spala bine cu apa calda, se taie bucatele medii si se pune la fiert pentru aproximativ 50 min( incat sa fie aproape facuta).
Se adauga peste carne, ceapa taiata marunt si morcovul...


Cand legumele au stat inca 5 minute la calit, se adauga 300 ml apa.
Dupa ce apa incepe sa fiarba se adauga si mazarea ( in acest moment carnea ar trebui sa fie gata)


Peste mazare se adauga o lingura  paste de ardei, rosii si sare dupa gust.
Se mai lasa la fiert pana cand mazarea este gata (aprox 15 min) apoi se adauga verdeata( marar si patrunjel) si se opreste focul.


Timp de preparare : 90 min (complexitate medie)



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curcan cu varza

Varza calita cu muschiulet afumat