Lasagna


Lasagna



Ingrediente: 
ü  1 cutie foi lasagna
ü  1-2 linguri ulei
ü  200 g parmezan


Pentru sosul bolognese :
ü  500 g carne tocata porc/vita
ü  250 g sunca porc/pui
ü  1-2 cepe medii
ü  2 morcovi medii
ü  2-3 ardei 
ü  3-4 catei de usturoi
ü  100 g smantana pentru gatit
ü  200 ml paste tomate
ü  sare, piper , boia dulce/picanta dupa gust

Pentru sosul bechamel :
ü  100 g unt
ü  150 g faina
ü  2 oua
ü  1 lingura smantana
ü  1l lapte
ü  sare dupa gust

Mod de preparare:

Vom incepe cu sosul bolognese..
Se spala legumele si se toaca cubulete ardeii si ceapa. Morcovul se da pe razatoare( partea  mai mare) iar  cateii de usturoi pe razatoarea mica. Sunca va fi si ea tocata cubulete iar carnea tocata se amesteca cu piper, sare, putina boia dulce/picanta.
Intr-o cratita, se pun la incalzit cele 200 g unt si se adauga ceapa, care va sta pe foc pana i se va schimba culoarea( devine transparenta) apoi  vine morcovul dat pe razatoare..si dupa inca 5 minute si ardeiul.
Dupa  5 minute adaugam sunca si carnea tocata iar cand cea din urma isi schimba culoarea adaugam pasta de tomate si  aprox 500 ml apa.
Se lasa la foc mediu in jur de 30 min pana cand  apa a scazut ( dar nu de tot!) si adaugam smantana..Lasam inca 5-10 minute pe foc si apoi lasam sa se raceasca..
Prepararea sosului Bechamel  incepe cu topirea untului..se adauga faina si se lasa pe foc amestecand in continuu. Adaugam si laptele, lingura de smantana, condimentam cu sare dupa gust si amestecam pana incepe sa se ingroase...
Dupa prepararea celor doua sosuri, ne ocupam de foile de lasagna, care se fierb in apa cu putina sare si ulei.
Ungem o tava cu unt, punem foile de lasagna, astfel incat sa se suprapuna si sa nu se poata scurge compozitia (nr lor variaza in functie de marimea tavii, am folosit cate 6 foi/per strat pentru compozitia prezentata) 
Se adauga un strat de sos bolognese, unul de sos bechamel si parmenzan ras pentru fiecare strat..


Pentru ultimul strat  care va fi la suprafata..se amesteca cu sosul bechamel ramas, 2 oua( batute putin in prealabil) apoi se rade stratul final de parmezan si se da la cuptor pentru aproximativ 40 min.




Va urez pofta buna!

Timp de preparare : aprox 120 min (complexitate medie)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curcan cu varza

Varza calita cu muschiulet afumat