Postări

Sarmale in foi de varza

Imagine
  Sarmale Ingrediente  500 g carne tocată de porc (mai grasă) 1 ceapă medie tocată 50 g orez 1 lingură de ulei sare, piper cimbru uscat, puțină boia dulce (paprika) 2 verze murate medii (ca să avem de unde alege foile frumoase) În plus: 2 linguri de ulei 1 ceapă tocată crenguțe de cimbru uscat 1 foaie de dafin (opțional) 250 g piept crud de porc (cu șoric) 250 g afumătură (costițe, kaiser, ciolan sau chiar cârnați proaspeți afumați) 500 ml suc gros de roșii (passata sau bulion gros) 500 ml moare de varză Pentru servire: smântână ardei iuți mămăligă sau pâine 1. Varza murată  ar fi bine să fie de casă, pusă de voi. Eu am rețeta veche de familie (ardelenească) după care pun varză la butoi în fiecare an   Dacă varza este prea acră sau prea sărata atunci se poate limpezi rapid cu apă rece (foaie cu foaie).  Sfat: pregătiți-vă cu 2-3 verze murate ca să puteți alege foile cele mai frumoase!  Frunzele mici din centru se vor toca și se vor pune la fundul și suprafața oalei , pot fi congelate s

Paste cu creveti

Imagine
Paste cu creveti  Pentru aceasta reteta aveti nevoie de :  Ingrediente :                         -   500 gr paste                        -  100 gr creveti decorticati                        -  sare - un praf                        - piper  - un praf                        - patrunjel - o legatura                         - 2-3 catei de usturoi Se pun pastele de fiert cu un praf de sare, crevetii se curata de pielite, picioruse si capete. Crevetii se lasa la macerat in zeama de lamaie, cu 1 lingura ulei de masline, usturoi pisat, sare, piper, patrunjel tocat cel putin 2-3 ore, la frigider. Apoi crevetii se scot din zeama si se trag in unt la tigaie cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot pastele din apa, se spala cu apa rece si se adauga peste crevetii rumeniti. Se adauga usturoi pisat, putina sare, piper si patrunjel tocat mare. Dificultate : mica. Timp preparare : 20 min. Pofta buna!!!

Pilaf de legume

Imagine
Pilaf de legume Ingrediente: 1 kg de cartofi albi 250 gr orez 1-2 cepe medii 1-2 morcovi 1-2 ardei bulion de rosii sare, piper, marar, patrunjel dupa gust 1-2 linguri ulei Se toaca cepele marunt si se calesc putin in ulei. SE adauga orezul, morcovul, ardeiul, dupa 10 minute se adauga si cartofii si dupa inca 10 minute de fierbere se adauga si bulionul.Ideal ar fi ca in loc de apa sa fie pusa la fiert supa de pui. La sfarsit se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, patrunjel sau marar. Complexitate :redusa Timp de preparare cu tot cu fierbere: 30 min.

Mini tarte cu crema de lapte si fructe

Imagine
Mini tarte cu crema de lapte si fructe Ingrediente pentru aluat : 200 ml lapte 250 gr faina 200 gr zahar 2 oua 1 lingurita sare 1 lingurita scortisoara 1 lingurita nucsoara Se amesteca ingredientele intr-un bol apoi se pun pe o foaie de copt bilute de circa 5 cm diametrul si se baga la cuptor pentru 15-20 min pana se rumenesc. Ingrediente pentru crema: 200 ml lapte 1 galbenus 1 coaja lamaie rasa 150 gr zahar pudra Se amesteca si se pun putin pe foc ai le lasa la racit. Se umplu tartele cu crema si se orneaza cu rodii, afine si kiwi. Pofta buna! Complexitate : redusa Timp de preparare : 30 min.

Omleta de legume

Imagine
Omleta de legume 3-4 cartofi medii 3-4 marcovi medii 1-2 ardei 1 ceapa 2-3 catei usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 2 oua sare, piper dupa gust Se curata spala cartofii si morcovii si se curata de coaja apoi se dau pe razatoare (mare) se amesteca cu restul ingredientelor si se prajesc in foarte putin ulei ca o omleta. Complexitate : foarte redusa Tmp de preparare si prajire : 10 minute

Creveti la grill

Imagine
 "Crevetii la grill" reprezinta unul din felurile principale , pe care le gatesc mereu cu drag. Folosesc in general creveti prefierti din supermarket, pe care ii curat, le tai capetele si picioarele si apoi ii las in apa rece timp de 30 min. Separat fac un dressing din otet balsamic, putin ulei, apa, cimbru, usturoi pisat, patunjel tocat marunt si multa zeama de lamaie. Ar trebui sa fie apoximativ 3-4 linguri ca si cantitate pentru 20 buc creveti. Creveti sunt scosi din apa si lasati in dressing cel putin 4 ore, preferabil 24 ore. Se scot din sos si se pun pe o foaie de copt in tigaie grill pe foc mic.La sfarsit putem adauga o lingura de unt inante sa oprim focul. Apoi se stropesc cu zeama de lamaie si putin usturoi si patrunjel dupa gust. Pofta buna! Complexitate redusa. Timp de preparare aprox 10 min ( fara timpul de marinare)

Somon cu salata de rucola

Imagine
Somon cu salata de rucola Ingrediente:   ü     50 g  frunze de rucola  ü    150 g somon afumat ü    1 avocado  ü    1 castravete mediu ü    1 ceapa rosie mica ü    1 grapefruit rosu mediu ü   1 legatura   marar ü    1 lingurita iaurt ü     3 lingurite ulei de masline ü    sare, piper  ü     menta proaspata     Mod de preparare:      1. Se taie somonul in fasii subtiri .    2. A vocado si castravetele se taie cubulete, se toaca marunt mararul si ceapa rosie si se amesteca toate cu iaurtul.Se asezoneaza dupa gust.   3. Pregatim dressing-ul pentru salata de rucola: jumatate de grepefruit se stoarce si zeama obtinuta se amesteca cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust.   4.Frunzele de rucola se spala si se amesteca cu cea de-a doua jumatate de grepefruit taiata in cubulete, peste care adaugam dressing-ul.  5. Peste legumele pregatite la pasul 2 se adauga amestecul de rucola si menta proaspata.      Se serveste cu paine prajita si merge