Mazare cu pui
Mazare cu pui
Ingrediente:
ü 500 gr mazare
ü 2-3 fire ceapa verde sau 1 ceapa medie
ü 3-4 pulpe inferioare pui
ü 200 ml sos rosii
ü 1-2 linguri ulei
ü 1-2 linguri ulei
ü 1 legatura patrunjel
ü sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Ceapa si morcovul se taie cubulete si se calesc 1-2 min in 1 lingura ulei .
Se adauga carnea de pui ( se pot folosi pulpe inferioare, pulpe superioare dezosate, piept de pui)
Dupa 2-3 minute adaugam apa aproximativ 1l. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot, punem sucul de rosii, mazarea, putin piper, sare...
Dupa inca 15-20 minute, cand apa a scazut considerabil, putem opri focul si adaugam patrunjelul (de preferat sa nu fiarba pentru a-si pastra vitaminele)
Si este...gata! Putem servi cu o garnitura de salata de varza si marar sau ce avem in casa...
Timp de preparare:
30-35 min (complexitate redusa)
Se adauga carnea de pui ( se pot folosi pulpe inferioare, pulpe superioare dezosate, piept de pui)
Dupa 2-3 minute adaugam apa aproximativ 1l. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot, punem sucul de rosii, mazarea, putin piper, sare...
Dupa inca 15-20 minute, cand apa a scazut considerabil, putem opri focul si adaugam patrunjelul (de preferat sa nu fiarba pentru a-si pastra vitaminele)
Si este...gata! Putem servi cu o garnitura de salata de varza si marar sau ce avem in casa...
Timp de preparare:
30-35 min (complexitate redusa)
Comentarii
Trimiteți un comentariu