Prăjitura cu suc de portocale
Prăjitura cu suc de portocale
Ingrediente:
Pentru 2 blaturi :
Pentru 2 blaturi :
ü 5 oua
ü 5 linguri faina
ü 5 linguri ulei
ü 5 linguri apa calduta
ü 5 linguri zahar
ü 5 linguri zahar
ü 1/2 praf de copt
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenursuri , se presara un praf de sare, apoi se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se incorporeaza pana se topeste.
Adaugam apoi pe rand apa, faina si praful de copt.
Cele 5 linguri de ulei se amesteca cu galbenusurile ca la maioneza si se adauga si ele peste restul de compozitie.
Se aseaza in tava si se baga la cuptor la 150 grade pentru 30 min.
ü 1,5 l suc de portocale
ü 3 pachete budinca de vanilie
ü 2 linguri faina sau amidon
ü 15 linguri zahar
ü 5 linguri zahar
ü 1 pliculet gelatina
ü 500 ml frisca lichida
ü 5 linguri zahar
ü 1 pliculet gelatina
ü 500 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Intr-un castron se dizolva cele 3 pachete de budinca in 500 ml suc iar restul se amesteca cu cele 15 linguri de zahar.
Intr-un castron se dizolva cele 3 pachete de budinca in 500 ml suc iar restul se amesteca cu cele 15 linguri de zahar.
Sucul si zaharul se pun pe foc si cand s-au incalzit adaugam budinca topit.
Se ia se pe foc
si se pune la racit. In acest timp amestecam gelatina cu putina apa calduta
(3-4 linguri) si o adaugam peste restul compozitiei după ce s-a racit.
Se bate frisca
spuma si jumatate din cantitate se amesteca cu budinca iar crema obtinuta se
pune intre cele 2 blaturi.
Deasupra
celui de-al doilea blat punem restul de budinca si apoi restul de frisca.
Inainte de a aseza crema trebuie sa insiropam blaturile cu putin suc.
Va urez pofta buna!!!
Apoi ornam prajitura cu fructe (portocale si kiwi) iar rezultatul va fi spectaculos.
Va urez pofta buna!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu